Történet

 

A történet azzal kezdődik, hogy Kuchiki Rukia, egy shinigami(halálisten) megjelenik Kurosaki Ichigo szobájában. Meglepődik rajta, hogy Ichigo képes látni őt, mert a shinigamik és általában a szellemi lények a közönséges emberek számára láthatatlanok, csak a nagyon nagy vagy a nagyon kis szellemi energiával rendelkezők (értsd: haldoklók) képesek erre. Azonban nincs sok ideje meglepődni, mert egy hollow (lidérc) megtámadja Ichigo családját és meg kellene védenie őket. Azonban  egyéb okokból  alulmarad, és erejét Ichigonak adja, aki megvédi a testvéreit. Azonban Rukia szellemi energiája egyszerre felébreszti a saját belső erejét is, ami eddig rejtőzködött és képességeiben messze felülmúlja a legtöbb közönséges shinigamiét is.

A következő nap Rukia egyszer csak betoppan Ichigo osztályába, mint cserediák, és úgy viselkedik, mint egy normális ember. Mint kiderül, ereje átadása miatt kénytelen az emberek világában maradni, egy ideiglenes póttestben arra várva, hogy shinigami ereje visszatérjen. Addig is Ichigo helyettes shinigamiként gyakorlatilag teljesíti Rukia feladatait azaz elpusztítja az egyre gyakrabban megjelenő Hollowokat és a Földön bolyongó lelkeken elvégzi a lélektemetés szertartását, amivel azok a Soul Society-be (Lelkek világába) kerülnek.

Rukia azonban azzal, hogy erejét egy embernek adta még ha szükségből is vétett  Soul Society  törvényei ellen. Így aztán akarata ellenére visszaviszik, és halálra ítélik, Ichigo és szintén különleges képességű barátai pedig a megmentésére indulnak. Az anime első nagy szakasza így veszi kezdetét.

 

 

                                                                                   

                                                                    Szereplők

 

 

 

                                                         

 

név:  Kurosaki Ichigo

név jelentése: Ichigo: eper

születésnap: július 71

kor: 15 év

magasága: 174cm

súlya: 61 kg

családja:apja: Kurosaki Issfin hugai: kurosaki karin, Kursaki Yuzu  Anyja: Masaki (halott)

zampakutou: zangetsu

támadási parancs: getsuga tenshou!

shi-kai: zangetsu

bankai: Tenza Zangetsu

 

A történet főszereplője Ichigo már gyermekkorától látja a szellemeket. Az anyja  meghalt amikor megmentette kisfiát egy hollow-tól ezért ichigo felelősnek érezte magát. 15 éves korában találkozot elsőnek Rukiával aki egy shimigami. Amikor Rukia megakarta védeni ichigot és családját egy hollow-tól alul maradt ezért átadta ichigonak az erejét aki le is győzte a hollow-t. Rukia csak a fele erejét akarta átadni de  véletlen ichigo elszívta az összest ezért rukiának egy pótestben kellet élni-e amíg vissza nem jön az ereje. Ichigo segített elvégezni Rukia feladatait míg vissza nem jön az ereje. De azzal hogy átadta erejét egy embernek vétet soul society szabályai ellen ezért halára ítélték. Ichigo és barátai elindultak megmenteni rukiát.

 


 

Oldalmenü
Diavetítő
Naptár
Szavazás
ki legen a következő desginen?
naruto
sasuke
sakura
kakasi
hinata