Rejtett Homok Faluban (Sunagakure) született. Apja volt a Kazekage, aki születésekor a Shukakut, a homokszörnyet Gaara részéve tette. Gaara-nak hatalmas ereje volt, amit képtelen volt féken tartani, és emiatt az egész falu rettegett tőle.Éjszaka aludni sem bírt,mert rettegett, és ha elaludt volna, a Shukaku teljesen kiszabadul .A szeme alatt is azért van az a mosómedve keret. Anyja születésekor meghalt, és elátkozta a falut abban a reményben, hogy a fia bosszút áll érte. Gaara-t megvédte a homok, így sebet soha senki nem tudott ejteni rajta, viszont a szíve mindig fájt. Egyszer, mikor éjszaka egy tetőn búslakodott, valaki megtámadta. Gaara homokja megölte a támadót, aztán kiderült, hogy anyja öccse, Yashamaru volt az. Gaara akkor felvilágosítást nyert múltjáról, és megtudta, hogy őt még az anyja se szerette. Nem találta az élet értelmét(kivétel a gyilkolás): ,,Én csak egy elavult eszköz vagyok, amitől megakarnak szabadulni. De akkor miért létezem és élek?" Nem ismeri el a testvéreit. Gaara a Chuunin Vizsgán ismerkedik meg Narutoékkal. A csapattársai Temari és Kankourou. Gaara az előselejtezőkben Rock Lee-vel küzdött, aki életében először meg tudta sebezni, s akit majdnem rokkantá tett. A fő mérkőzésekben pedig Sasuke-val küzdött meg. A küzdelem félbe maradt, mert megjelent Orochimaru. Gaara, Temari és Kankourou elindultak a tiltott szóba, Sasuke pedig utánuk ment. Ott összecsaptak Gaara-val. Közben utolérték őket Naruto-ék, és Gaara leverte Sasuke-t és elkapta Sakura-t. A Shukaku szellem kényszerítette Gaara-t,hogy aludjon(Erőltetett Alvás technika),de Naruto megidézte a Békafőnököt és felébresztette.Rögtön Naruto-ra támadt, mondván, hogy: ,,A létezésem nem fog eltűnni!" Gaara nem értette, miért olyan erős Naruto. Megmutatta neki,hogy ha valaki számára fontos személyért harcol, erősebb lehet.Sasuke szól Naruto-nak, hogy Sakura jobban van, majd Naruto eájul. Gaara-nak eszébe jut, amit Yashamaru mondott neki a szeretetről, és talán majd egy nap képes lesz a homlokán lévő jelet megérteni.(a jel jelentése:szeretet) Temari és Kankurou is megérkezik, és meg akarják támadni Naruto-t. Gaara szól nekik, hogy hagyják abba. Nagyon legyengült, ezért a bátyja segítségével távoznak, és elindulnak vissza. Gaara útközben bocsánatot kér tőlük. Mikor a csapat Sasuke után ment, hogy visszahozzák őt Orochimarutól, Gaara és társai segítettek nekik legyőzni Orochimaru csatlósait, de Sasuke-t nem tudták visszahozni. Később Gaara a Homok Falu Kazekageja lett. Az Akatsuki elrabolta, és Narutoék siettek a segítségére. Kivették ugyan a Shukakut Gaaraból, de Chiyo-baa-sama feláldozva életét visszahozta az élők közé a saját maga kifejlesztett orvosi technikával.

                                  

 

 

                                                                                            

 

                                         

 

 

                 

 

 gara vs naruto

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=cCWs2ayXwXU

   

                                                               technikái

Sand Shuriken (Homok Shuriken)

Ez a technika lényegében egy homokból készült kar, ami nagyon nagy és hosszú. Könnyen meg lehet vele fogni, vagy el lehet kapni.

Sand Clone (Homok Klón)

 

Gaara képes egy klónt létrehozni homokból, ami csak sok ütés után tűnik el. Lee volt az első, aki le tudta győzni a klónt. 

Sand Eye (Harmadik Szem)

Gaara homokból képes varázsolni egy szemet, ami harmadik szemeként működik. Rá tud vele kapcsolódni más ember látóidegére és így az ő szemével látni. Valamint észrevétlenül meg tud figyelni bármit. Ezt használta a Chunin vizsga elméleti részén is.

Sand Coffin (Homok Koporsó)

Gaara a kezének kinyújtására és ökölbeszorítására a homok körülfogja ellenfele testét és összeroppantja. Aki egyszer belekerül, az nem tud menekülni! 

Sand Shield (Homok Pajzs)

Ha az ellenfele rátámad, egy homok fal emelkedik a védelmére. Akármilyen irányból jöjjön is a támadás. Csak a nagyon gyors ellenfelek tudnak áttörni rajta. (pl.:Lee és Sasuke

Sand Armor (Homok Páncél)


Gaara-t a Sand Shield (Homok Pajzs)-on kívül m

 

http://www.videoplayer.hu/videos/play/149589
http://www.videoplayer.hu/videos/play/149589

 

                                                    

 

 

                                               

 

 

 

Oldalmenü
Diavetítő
Naptár
Szavazás
ki legen a következő desginen?
naruto
sasuke
sakura
kakasi
hinata